over mij

Ik ben geboren in 1958, in Ouderkerk aan den IJssel. Na jaren gewerkt te hebben als psycholoog en de beeldende kunst vooral hobbymatig te hebben beoefend, besloot ik in 2013 een volgende stap te zetten: ik heb me aangemeld bij de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. De keuze voor deze academie is gelegen in het feit dat vakmanschap en materiaalkennis hoog in het vaandel staan. Het leren kennen en beheersen van je materiaal als basis voor de expressie vind ik belangrijk.

In mijn beeldend werk vind je mijn aandacht voor de menselijke geest en de menselijke emoties duidelijk terug. Ik ben vooral gefascineerd door het introverte. Kleine gebaren, een naar binnen gerichte, ingetogen uitstraling trekken de aandacht.  Ze geven niet onmiddellijk prijs wat er in de persoon speelt, waardoor de kijker zich uitgenodigd voelt zich verder te verdiepen in het werk. Naast de inhoud van het werk waarbij de gevoeligheid belangrijk is, hecht ik aan een krachtige en evenwichtige vorm. Mijn werk is uitgevoerd in klei, hout, steen of brons en is hoofdzakelijk figuratief.

Ik ben als bestuurslid betrokken bij stichting KAT (www.stichtingkat.nl) Kunst en Ambacht Ten Boer en tevens lid van het kunstenaarscollectief van galerie Huis ter Heide (www.galeriehuisterheide.nl)